MLADEN IVANIĆ OBJASNIO ZAŠTO NIJE POTPISAO DANAŠNJU IZJAVU: "Sve ovo je u funkciji Milorada Dodika..."

Izjavu je odbio da potpiše Mladen Ivanić (PDP) nekadašnji delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

  • Politika

  • 24. Dec. 2021  24. Dec. 2021

  • 1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i nekadašnji predsjednici Parlamenta Srpske i predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske, potpisali su danas u Banjaluci Izjavu o nepristajanju na kršenje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrijednosti i načela parlamentarizma.

Izjavu je odbio da potpiše Mladen Ivanić (PDP) nekadašnji delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Sam način sazivanja i razgovora oko ove izjave je bio krajnje neozbiljan. Sa mnom je gospodin Čubrilović kao neko ko je pozivao, komunicirao isključivo preko maila bez bilo kakve pripreme pitanja i bilo kakvog razmišljanja da li se nešto treba ili ne treba uraditi", kaže Ivanić.

Evidentno je, dodaje on, da je sve ovo u funkciji ambijenta koji je posljednjih mjeseci pravio Dodik, njima je isključivo bilo stalo do galame, buke, halabuke. 

"Nemam namjeru u ovome da učestvujem, jer to smatram štetnim po Republiku Srpsku. Sve ovo je u funkciji Milorada Dodika", istakao je Ivanić u izjavi za BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...