"UHAPSITE ME I DANAS": Obilježeno tri godine od brutalnog progona građana sa banjalučkog trga (FOTO)

Davor Dragičević otac ubijenog Davida Dragičevića rekao je da slobodno stoji na trgu.

  • Vijesti

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 0

Pjesmom "Klinac u getu" na banjalučkom trgu počelo je obilježavanje trogodišnjice progona građana praćenih ružnim scenama policijske represije koje su obišle region i svijet.

Davor Dragičević otac ubijenog Davida Dragičevića rekao je da slobodno stoji na trgu.

– Kristalna noć u Banjaluci 25.12.2018. pretvorila je dan u mrklu noć. Teško se svega sjetiti – rekao je Dragičević.

Istakao je da je glavni nalogodavac svega što se dešavalo kritičnog dana bio aktuelni ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

– Toga dana dogodio se neviđeni zločin, ne prema meni i majci Davida, već prema građanima. Oni koji danas okreću glavu, ne okreću glavu od Davida, već od svoje djece – rekao je Dragičević i nastavio:

– Gdje su sada politički lešinari i pozicije i opozicije, gdje je sada gradonačelnik, evo mu makaza. Gdje je Jelena Trivić što je tri puta rekla ne, gdje je Milorad Dodik sada – pitao je otac ubijenog mladića.

On je pozvao da ga uhapse i danas.

Rekao je da je kritičnog dana policija u njegovoj porodičnoj kući držala dvoje maloljetne djece zatvorene u kući.

– Svako onaj ko misli da će se izvući bez adekvatne kazne griješi. Grupa Pravda za Davida je na pravom putu – rekao je Dragičević, dodavši kako 25. decembar 2018. godine niko i nikada neće izbrisati.

– Potvrda svega onoga što govorim je to što mi sada slobodni stojimo na trgu. Koliko nas ima, dovoljno nas je da uz pomoć advokata Ifeta Ferageta dođemo do istine. Ljudi, ubice su ovdje među nama, četiri godine uživaju slobodu. Šta se promijenilo, može li mi neko dati odgovor – istakao je Dragičević.

Dodao je da će se ukoliko sve bude u redu, poslije Nove godine desiti određeni pomaci kada je u pitanju istraga kojom u vezi ubistva Davida Dragičevića rukovodi Tužilaštvo BiH.

– Tužilaštvo BiH posjeduje sve nepobitne dokaze da je MUP učestvovao u otmici i ubistvu Davida Dragičevića – rekao je Davor.

U nekoliko navrata je podsjetio kako su uoči izbora 2018. godine “politički lešinari” iskoristili zarad vlastite promocije.

Podsjetio i kako su u skupštini bacali papire jedni na druge, a da su se u Piskavici srdačno ljubili Draško Stanivuković i Dragan Lukač.

Davor je simbolično presjekao žutu vrpcu, prisjećajući se identičnog čina koji je 25. decembra, kako je rekao, uradio Stanivuković.

– MUP RS će snositi dalekosežne posljedice zbog onoga šta su uradili - zaključio je otac ubijenog Davida Dragičevića, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...