BALAŠEVIĆEVU PORODICU NAPADAJU NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Njegova kćerka im odgovorila...

Nit Balaševići zahtijevaju, nit će biti hotel, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svijetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osjećaš važno…, napisala je Beba.

  • Estrada

  • 25. Dec. 2021  25. Dec. 2021

  • 0

Porodica Đorđa Balaševića ponovo se našla na meti kritika, ovaj put zbog gradnje muzeja koji će biti posvećen novosadskom kantautoru.

Na natječaju je pobijedilo idejno rješenje arhitektonskog ureda iz Ljubljane. "Atelje snova", kako je nazvan projekt, predstavljen je na deveti rođendan Balaševićeve unuke Simone i uz ostale članove obitelji Balašević. Međutim, neki Novosađani nisu sretni zbog gradnje muzeja pa su krenule brojne kritike, optužbe i nagađanja.

"Balaševići zahtijevaju da muzej treba planirati tako da omogući da objekt sadrži trgovinu i kafeteriju s 11 soba za smještaj. Muzej-kafić-hotel. Kakvo skrnavljenje onakvog djela", napisala je jedna tviterašica.

Taj tvit je zapazila Balaševićeva kćerka, Jelena Beba.

"Sjećate se možda slučajno onog mog zaključka da je Twitter jedno zeznuto mjesto jer ti stvori iluziju da si previše važan? Okačiš svoj selfi sa crnim cvikama, cigaretom među prstima (obavezno) i rukom ispod brade kao da si u najmanju ruku kandidat za Nobelovu nagradu za književnost i lajkovi pršte.

Ksenija, moja sugrađanka, napiše apsolutnu glupost i izmišljotinu, jer lajkovi su važniji od istine kako kaže stara poslovica, i nikom ništa…

Nit Balaševići zahtijevaju, nit će biti hotel, nit je na kraju krajeva bitno šta će biti u stvarnom svijetu, dokle god ti društvene mreže omogućuju da se osjećaš važno… Draga Ksenija, čitala si o sebi i svom suprugu laži. Nije ti bilo pravo. Smatrala si da je to jedna ružna potreba ljudske prirode. I ja to smatram. Odoli tome.

I najvažnije od svega ne brini o Đoletovom djelu. Njegove riječi nadživjet će i tebe i mene i mnoge koji isto kao ti sad, a ja nekad, smatramo da su naše riječi na Twitteru jako važne. (I hvala što si me podsjetila zašto se nikad više ne bih vratila na Twitter)", napisala je Beba Balašević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...