JAKA PORUKA REISA KAVAZOVIĆA NEGATORIMA GENOCIDA: Po Orbanu eliminacija Bošnjaka može ići od genocida kakvog smo vidjeli u Srebrenici, do oduzimanja...

Oglasio se na Facebooku

  • Vijesti

  • 26. Dec. 2021  27. Dec. 2021

  • 5

Reisul-ulema Husein ef. Kavazović oglasio se večeras na svom Facebook profilu o negiranju i negatorima genocida, te komentirao istupe mađarskog premijera Viktora Orbana.

“Negatori genocida u Bosni i Hercegovini i okruženju i oni koji ih podržavaju najčešće tvrde kako se organizovani i sistematski zločini nad Bošnjacima jesu dešavali, ali da nije bilo genocidne namjere. Istovremeno, iz tog ideološkog miljea svako malo čujemo izjave poput ove premijera Orbana o tome kako je samo postojanje Bošnjaka kao naroda na dijelu teritorije u Evropi problematično i kako ih se kao takve treba eliminirati, a ta eliminacija može ići od genocida kakvog smo vidjeli u Srebrenici do oduzimanja bilo kakvog političkog suvereniteta i legitimiteta njima kao narodu ili državi u kojoj žive, a što se sada pokušava realizirati kroz podršku separatističkim politikama koje ciljaju na razgradnju bosanskohercegovačke države i uvođenje aparthejda u njen politički i društveni život”, napisao je reis Kavazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...