JE LI I OVAJ PROJEKT OSUĐEN NA PROPAST: Microsoft patentirao telefon s tri ekrana, iza svega se krije...

Teško je na temelju prijavljenog patenta znati hoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala.

  • HiTec

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

Nakon što ideja o osvajanju tržišta pametnih telefona akvizicijom Nokije i predstavljanjem vlastitog mobilnog operativnog sistema nije uspjela, Microsoft se neko vrijeme povukao sa smartphone tržišta te fokusirao na mobilne aplikacije i servise. Prije dvije godine su najavili svoj povratak na mobilno tržište s uređajem Surface Duo. Riječ je o zanimljivom uređaju s dva ekrana kojeg pokreće Android.

S obzirom na to da se dva ekrana nisu pokazala dovoljno dobrim, ekipa iz Microsofta sada razmišlja o telefonu s čak - tri ekrana. To je barem otkrio patent koji su prijavili, a o kojem su se ovaj tjedan raspisali tehnološki mediji. Kao i na modelima Duo, ekrani nisu savitljivi, već povezani šarkama, a zahvaljujući trećem ekranu riješen je jedan od najvećih problema Surface Dua - izostanak vanjskog ekrana. Surface Trio, prema patentu, trebao bi dobiti dodatni ekran koji se može koristiti kao vanjski ekran, a kada se telefon otvori, omogućuje puno veću ukupnu površinu ekrana.

alt Patent Surface Trio (Foto: USPTO / Windows Central)

Kako to izgleda u praksi, pogledajte na fotografijama s prijavljenog patenta. Puno toga oko ovog uređaja nije poznato - poput veličina ekrana, ali i debljine telefona kada su sva tri ekrana zatvorena. Teško je na temelju prijavljenog patenta znati hoće li Microsoft zaista krenuti u razvoj i proizvodnju ovog uređaja ili će sve samo ostati na patentu i još jednoj ideji koja se na kraju nije realizirala.

Treba naglasiti kako ovo nije prvi patent Microsoftovog telefona s tri ekrana, no raniji patent pokazivao je uređaj poput Dua, između čija je dva ekrana postavljan još jedan mali ekran koji bi trebao popuniti rupu između dva ekrana, javlja Windows Central.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...