KRAJ PRIČE: Microsoft prestao prodavati svoje proizvode u Rusiji, otkrili su kako pomažu Ukrajini...

Velike tehnološke kompanije, uključujući Apple i Dell, ranije su donijele slične odluke.

  • HiTec

  • 05. Mar. 2022  

  • 0

Microsoft je prestao prodavati svoje proizvode i usluge u Rusiji, nakon invazije te zemlje na Ukrajinu, javlja Reuters.

Velike tehnološke kompanije, uključujući Apple i Dell, ranije su donijele slične odluke.

Microsoft je rekao da je pauzirao druge aspekte svog poslovanja u zemlji kako bi se pridržavao sankcija koje su uvele Sjedinjene Američke Države, prenijela je Fena.

Djelovanje protiv ruskog pozicioniranja

Ta velika kompanija napominje da pruža podršku u cybersigurnosti Ukrajine u odbrani od hakerskih napada koje izvodi Rusija.

“Od početka rata djelovali smo protiv ruskog pozicioniranja, destruktivnih ili remetilačkih napada protiv više od 20 ukrajinskih vladinih, IT i finansijskih organizacija”, rekao je predsjednik Microsofta Brad Smith.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...