KASUMOVIĆ O SPORNOM BILBORDU: "Očigledno je krenula rana predizborna kampanja; Dodik to radi pričama o odcjepljenju, a SDA..."

On je istakao da su ovdje vijekovima živjeli svi narodi i ovaj grad je, kako je naveo, bio i ostat će multietičan i multinacionalan, uz uvažavanje svih vjera i nacija.

  • Društvo

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 2

"Natpis na bilbordu u Zenici, kojim je poručeno da jelka, Djed Mraz i Nova godina nisu dio islama i tradicije Bošnjaka, klasična je provokacija od strane radikalne Stranke demokratske akcije (SDA), rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

"Očigledno je krenula rana predizborna kampanja. Dodik to radi pričama o odcjepljenju, a SDA na ovaj način", naveo je gradonačelnik Zenice. 

On je istakao da su ovdje vijekovima živjeli svi narodi i ovaj grad je, kako je naveo, bio i ostat će multietičan i multinacionalan, uz uvažavanje svih vjera i nacija.

"Šta nekome može smetati što neko slavi Novu godinu, to je apsurdno. U Zenici imaju i džamije i crkve, pa i Sinagoga, neka svako ide tamo gdje želi", naveo je Kasumović za Nezavisne novine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...