RAMO RUSTEMOVIĆ APELUJE: "Ovo nije šala vlasti iz RS-a, Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH polako nestaje, gasi se..."

Mi radimo sa minimalnim brojem uposlenih, obim posla se povećava, odgovornost je vrlo velika kad se tiče kontrole kvaliteta lijeka i vakcina.

  • Politika

  • 29. Dec. 2021  29. Dec. 2021

  • 0

Zakon o lijekovima RS je zvanično objavljen u Službenom listu RS. Nije lako prihvatiti takvu argumentaciju, ali mi moramo definitivno shvatiti da ovo nije ljutnja niti šala politika koje su na vlasti u RS, izjavio je predsjednik Sindikata Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Ramo Rustemović.

"Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, polako nestaje, gasi se, od ukupnog broja 103 uposlena, nas ima 92.  Od osnivanja Agencije, nismo mogli doći na zacrtan broj po Pravilniku o sistematizaciji i organizaciji radnih mjesta, koji predviđa 163 zaposlenika.

Ja godinama najavljujem nebrigu vlasti na nivou Vijeća ministara, bolje rečeno opstrukcija u nepopunjavanju upražnjenih radnih mjesta, stručnim ljudima, ključne pozicije u sektorima. Mi radimo sa minimalnim brojem uposlenih, obim posla se povećava, odgovornost je vrlo velika kad se tiče kontrole kvaliteta lijeka i vakcina. Sve smo odgađali najavljivani "štrajk", zbog naših pacijenata i pandemije. Nažalost mi ulazimo u 2022. godinu sa ozbiljnim pripremama za štrajk, koji će se desiti. Naši zahtjevi javnosti i politikama će biti poznati kad sve formalnosti oko organizacije štrajka budu završene", navodi se u saopćenju koje potpisuje Rustemović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...