SENZACIONALNI TRANSFER NA POMOLU: Trener Barcelone krenuo po bivšeg napadača Real Madrida...

Za vodećim Realom Xavijeva ekipa zaostaje ogromnih 18 bodova.

  • Sport

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 0

Xavi Hernandez, novi Barcelonin trener, u januarskom prijelaznom roku želi dovesti Alvara Moratu, tvrdi madridska Marca.

Da bi došlo do realizacije transfera španskog napadača dogovor moraju postići tri kluba. Atletico, koji ima ugovor s Moratom; Juventus, u kojem Morata igra na posudbi; te Barcelona, koja ga želi dovesti. Morata je prošle godine otišao na dvogodišnju posudbu u Juventus, a italijanski klub platio je za to 20 miliona eura.

"Juventus je u ekonomskoj i sportskoj krizi te bi se mogao riješiti Morate. Posebno jer se kao novi napadači torinskog kluba spominju Arkadiusz Milik i Mauro Icardi", piše madridski list i dodaje da je i Atleticu potreban novac kako bi Barceloni isplatio odštetu za Antoinea Griezmanna. Morata navodno nema ništa protiv prelaska u Barceloninu ekipu.

Morata je ove sezone zabio sedam golova u 23 nastupa za Juventus. Profesionalnu karijeru počeo je u Realu, najvećem Barceloninom rivalu. Osim Realovog, Juventusovog i Atleticovog, još je nosio dres Chelseaja, koji ga je 2017. godine platio Realu 66 miliona eura.

Barcelona u Morati vidi rješenje napadačkih problema i vjeruje da bi s 29-godišnjim ofenzivcem mogla ostvariti bolje rezultate u drugom dijelu sezone te izboriti plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone. Za vodećim Realom Xavijeva ekipa zaostaje ogromnih 18 bodova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...