MAHMUD ABAS U RAZGOVORU SA PUTINOM: "Stanje na Zapadnoj obali moglo bi eksplodirati"

Abas je u četvrtak do podne razgovarao s ruskim predsjednikom dva dana nakon sastanka s Bennyjem Gantzom.

  • Svijet

  • 30. Dec. 2021  30. Dec. 2021

  • 2

Izraelski političari mogli bi prouzročiti pravu "eksploziju" na okupiranoj Zapadnoj obali, poprištu učestalih sukoba, rekao je u četvrtak palestinski predsjednik Mahmud Abas u telefonskom razgovoru s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Abas je u četvrtak dopodne razgovarao s ruskim predsjednikom nepuna dva dana nakon sastanka s izraelskim ministrom odbrane Bennyjem Gantzom, što je bila prva službena posjeta palestinskog predsjednika Izraelu nakon niza godina.

Sastanak Abasa i Gantza bio je "posljednja prilika prije eksplozije" komentarisao na Twitteru palestinski ministar za civilna pitanja Husein al-Šeik, ne navodeći razloge i posljedice te moguće "eksplozije".

Mahmud Abas je u razgovoru s Vladimirom Putinom, čija je zemlja članica tzv. Kvarteta (UN, EU, SAD i Rusija) za Bliski istok, odgovornost za moguću "eksploziju" na Zapadnoj obali pripisao izraelskim političarima,  navodi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...