DRITAN ABAZOVIĆ OTKRIVA: "Milo Đukanović odlazi sa čela DPS-a, mora se napraviti stabilna većina..."

Smatra da u eventualnoj manjinskoj vladi nema mjesta za DPS i DF.

  • Regija

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 1

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović kazao je da je uvjeren da će predsjednik DPS-a Milo Đukanović napustiti tu funkciju.

Upitan kako do saradnje sa DPS-om, Abazović je kazao da što se njega tiče Đukanović odlazi.

"On odlazi, da li će da ode u prvom kvartalu naredne godine ili kasnije to je manje bitno. Mnoge partije su promijenile rukovodstvo, ja sam siguran da će i DPS to uraditi. Ako oni misle da treba držimo tenziju i idemo u dalju polarizaciju, mislim da se to neće desiti", naveo je Abazović.

On je dodao da misli da Đukanović više neće voditi DPS.

Dodao je da su neki članovi nove vlasti željeli nakon dešavanja na Cetinju "blickrigom" da naprave rekonstrukciju Vlade.

"Mnogi pričaju da je Vlada odsvirala svoje, ali nikako da dođe taj kraj. Jedina moja zamjerka prema premijeru je sledeća - da mi urušavamo malo ekspertski koncpet koji se gradio na ljudima koji će da budu podjednako daleko ili podjednako blizu ljudima koji su ih podržali. Mislim da se to i lokalnim izborima i najavama formiranja stranke malo urušilo. Znate da sam rekao da ako se to desi da je narušen koncept ekspertske vlade", kazao je Abazović gostujući u emisiji "Načisto" na Televiziji Vijesti.

Manjinska vlada jedna od opcija

Rekao je i da se URA ne plaši novih izbora.

"Ako možemo da nađemo model koji funkcioniše to je dobro, ako ne izbori zajedno sa lokalnim i ko šta ponese", dodao je.

Prema njegovim riječima, kada bi se išlo ka konceptu manjinske Vlade išla bi ka svim poslanicima.

"Kada bi je osmislili onda u njoj ne bi moglo da bude nekih ličnosti koje su problematizovane. Moramo da imamo plan A, B i C, i ne očekujem nikakva iznenađenja osim pozitivna", rekao je Abazović.

Kazao je da mu je daleka ideja da ova Vlada nastavi da radi u drugom sastavu.

"Postoji mogućnost da ova Vlada nastavi, da idemo na nove izbore ili da se traži neki model u manjinskoj vladi. Rekonstrukcija više nema utemeljenja", precizirao je Abazović.

Smatra da u eventualnoj manjinskoj vladi nema mjesta za DPS i DF.

"Vjerujemo da će se politička kriza brzo riješiti. Najavljujem i ponavljam da će se desiti dobre vijesti", naveo je Abazović.

Kazao je da najpozitivnija stvar nove Vlade to što, kako je kazao, u Crnoj Gori više nema nedodirljivih, ali da ga najviše brine previše podjela u društvu i nedostatak konsenzusa.

Upitan da li ima svijest da u politici nema besplatnog ručka, shodno njegovom putu u Dubai koji mu je platio vlasnik Porto Montenegra, Abazović je kazao da ne dijeli taj stav.

"Mislim da je taj ručak i ta formula, plaćena i da je plaćena u korist građana Crne Gore. Jedan od vlasnika Porto Montenegra je nekoliko puta želio da se sastane sa čelnicima Vlade. Vlada Crne Gore i moj kabinet je otvorena za sve. Rekao sam nekoliko puta da sam raspoložen da se vidim. Nakon što sam dva puta odbio termine za zvaničnu posjetu, jednom zbog Cetinja drugi put zbog druge stvari, rekao sam da ću nakon lokalnih izbora pokušati da izdvojim vrijeme. Otišao sam, bio na radnom ručku. Ako je tu napravljen prekršaj srpeman sam i da platim kaznu ako to ASK utvrdi", naveo je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...