TURISTIČKA MEKA ILI JOŠ JEDNA PREVARA: Najavljen nastavak gradnje megaprojekta u Trnovu vrijednog 4,5 milijarde maraka...

Završetak radova bio je najavljen za kraj 2020. godine no radovi na gradilištu su stali na nekoliko objekata.

  • Ekonomija

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Predsjednik Vanjskotrgovinke komore Bosne i Hercegovine Ahmet Egrlić primio je u posjetu delegaciju investitora, predstavnika kompanije Buroj International Group d.o.o. na čijem čelu je bio direktor Ismail Ahmad.

alt

Ahmad je na sastanku predstavio mega projekat „Buroj Ozone“- najveći turistički grad u jugoistočnoj Evropi, koji gradi kompanija Buroj International Group d.o.o. Trnovo, a čija realizacija će, kako je rečeno, uveliko doprinijeti napretku i razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

Istakao je kako je prikupljena sva potrebna dokumentacija, pribavljene sve urbanističke dozvole, dovedena infrastruktura, struja, voda, gas i pristupni putevi na gradilištu, čime su stvoreni svi preduslovi za nastavak gradnje i finaliziranje projekta.

Egrlić je izrazio zadovoljstvo, s obzirom na to da će projekat doprinijeti unapređenju turističke ponude Bosne i Hercegovine, te istakao spremnost Komore da pruži svu neophodnu pomoć i podršku u njegovoj realizaciji.

alt

Podsjetimo, ovaj projekat najavljen je prije pet godina a 2016. je položen i kamen temeljac za njegovu izgradnju. Navedeno je kako je riječ je o izgradnji najvećeg turističkog grada u jugoistočnoj Evropi, investiciji vrijednoj 4 i po milijarde maraka. Završetak radova bio je najavljen za kraj 2020. godine no radovi na gradilištu su stali na nekoliko objekata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...