KĆERKA ZLATNOG LJILJANA ČEDOMIRA DOMUZA: "Bio je hrabar i neustrašiv, mrzio je nepravdu" (VIDEO)

Sjećanja na oca su blijeda, ali Sanjina porodica i prijatelji su nastojali prenositi sve ono što je kraislo lik i djelo Čedomira Domuza.

  • Sjećanje

  • 30. Jul. 2023  

  • 22

Čedomir Domuz bio je veliki patriota i borac za BiH.

Poginuo je u akciji oslobađanja Trnova. Nosilac je najvećeg ratnog priznanja Zlatnog ljiljana, Policijske medalje za hrabrost i Ordena zlatnog grba s mačevima. Na spomen-obilježju Brezovača na Igmanu prisjetili su ga se saborci, rodbina i prijatelji. Poručuju, heroji žive vječno, piše Hayat.ba.

Sanja Sadiković imala je samo šest godina kada je ostala bez oca. Ratna vremena odnijela su mnoge živote, ali i iznjedrila heroje. Jedan od tih heroja je Sanjin otac – Čedomir Domuz zvani Bato. Sjećanja na oca su blijeda, ali Sanjina porodica i prijatelji su nastojali prenositi sve ono što je kraislo lik i djelo Čedomira Domuza.

Vuk s Igmana, kako su ga u narodu prozvali, imao je prave osobine vođe, kažu Čedini saborci.

Čedomir Domuz nosilac je najvećih ratnih priznanja: “Zlatnog ljiljana”, “Policijske medalje za hrabrost” I “Ordena zlatnog grba s mačevima” Armije Republike BiH koja je bila jedina multinacionalna i multikonfesionalna antifašistička vojska na tlu bivše Jugoslavije, a tome svjedoči lik I djelo heroja Domuza.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...