HAOS U SVADBENOM SALONU: Jedni završili u bolnici, drugi u pritvoru

Policijski službenici PU Posušje nastavljaju poduzimati potrebne mjere i radnje u cilju dokumentiranja izvršenog prekršaja protiv javnog reda i mira, a po završetku prekršajne obrade počiniteljima prekršaja uručit će se prekršajni nalozi

  • Hronika

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 0

Policijska uprava Posušje zaprimila je u petak u ranim jutarnjim satima prijavu dežurnog liječnika Doma zdravlja Posušje da se na Hitnoj pomoći tog doma zdravlja nalaze dvije muške osobe sa šireg područja Posušja s tjelesnim povredama koje su zadobile u tučnjavi.

Riječ je o osobama N. P. (31) i T. B. (24), a do tučnjave je došlo u jednom svadbenom salonu u Posušju, izvijestio je MUP Zapadnohercegovačkog kantona (MUP ZHK).

Odmah po zaprimljenoj prijavi policijski službenici PU Posušje poduzeli su sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

"Operativnim radom utvrđeno je da treći sudionik tučnjave I. Ć. (43) sa šireg područja Posušja nije zatečen na mjestu događaja. Policijski službenici pronašli su ga u njegovoj porodičnoj kući. Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je da nije bio pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 0,00 gr/kg alkohola u dahu.

Također je utvrđeno da su N. P. (31) i T. B. (24), nakon medicinske pomoći ukazane u Domu zdravlja Posušje, upućeni na daljnje liječenje u SKB Mostar.

S obzirom na to da je javni red i mir uspostavljen te da nije postojala bojazan da će doći do ponovnog narušavanja javnog reda i mira I. Ć. (43) je, nakon što je saslušan na okolnosti izvršenog prekršaja protiv javnog reda i mira, pušten na slobodu, piše RS.

Policijski službenici PU Posušje nastavljaju poduzimati potrebne mjere i radnje u cilju dokumentiranja izvršenog prekršaja protiv javnog reda i mira, a po završetku prekršajne obrade počiniteljima prekršaja uručit će se prekršajni nalozi", navodi se u izvještaju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...