NOVOGODIŠNJA ČESTITKA BAKIRA IZETBEGOVIĆA: "Učinićemo sve na očuvanju mira i stabilnosti..."

Govoreći o pandemiji koja je pogodila cijeli svijet, istakao je kako s pravom možemo konstatirati da se Bosna i Hercegovina relativno uspješno nosi i sa izazovima pandemije, a ohrabrenje predstavlja brz ekonomski oporavak i rast svih bitnih parametara.

  • Vijesti

  • 31. Dec. 2021  31. Dec. 2021

  • 10

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je novogodišnju čestitku građankama i građanima Bosne i Hercegovine.

U čestitki se navodi da se kraju bliži teška godina za nas ali i cijeli svijet, te da borba još uvijek protiv pandemije i ekonomskih posljedica traje.

"Uz ovaj izazov, Bosna i Hercegovina se suočavala i sa migrantskom, a u drugoj polovini godine i teškom političkom krizom prouzrokovanom nasrtajima na njen ustavno-pravni poredak", kaže se u čestitki.

Kazao je kako je migrantska kriza stavljena pod kontrolu, na čemu svim domaćim i međunarodnim akterima koji su u tom procesu učestvovali je uputio čestitke.

Bosna i Hercegovina relativno uspješno nosi i sa izazovima pandemije

Govoreći o pandemiji koja je pogodila cijeli svijet, istakao je kako s pravom možemo konstatirati da se Bosna i Hercegovina relativno uspješno nosi i sa izazovima pandemije, a ohrabrenje predstavlja brz ekonomski oporavak i rast svih bitnih parametara.

"To nam daje nadu da će u godini pred nama biti nastavljen značajniji ekonomski rast, koji će građaninima BiH donijeti nešto bolji životni standard i bitno usporiti odlazak mladih.

Učinit ćemo sve na očuvanju mira i stabilnosti, iznalazeći rješenje za političku krizu koja bespotrebno usporava razvoj zemlje i njen euro-atlanski put. Uvjeren sam da će politika koja zagovara cjelovitost i stabilnost države, jednakost svih ljudi, uvođenje evropskih standarda i inkluzivnost, nadvladati politiku podjela, destabilizacije, pokušaja etničke diskriminacije i dominacije, ističe.

Naša odlučnost na tom planu  je neupitna. Uvjeren sam da ćemo u tim nastojanjima imati podršku i naših međunarodnih prijatelja.

Godinu koju ispraćamo pamtit ćemo i po lijepim stvarima, po uspjesima naših privrednika, umjetnika, sportista, mladih inovatora…

Vjerujem da sa svima vama dijelim nadu da ćemo u narednoj godini imati manje razloga za brigu, a mnogo više povoda da se radujemo lijepim stvarima i uspjesima.

U to ime svima vama u domovini i inozemstvu upućujem iskrene čestitke povodom dolazeće 2022. godine. Želim vam prije svega dobro zdravlje i mnogo sreće uz one koje volite", navodi se na kraju čestitke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...