GODINA IM NIJE DOBRO POČELA: Turci šokirani velikim skokom cijena struje, goriva i plina prvoga dana 2022.

Vijest o većim cijenama energenata, mostarina i automobilskog osiguranja objavljena je nešto prije ponoći, piše Reuters.

  • Ekonomija

  • 01. Jan. 2022  01. Jan. 2022

  • 0

Turke je u subotu, prvoga dana 2022. godine, šokiralo povećanje cijena struje i plina, pa izražavaju nezadovoljstvo na društvenim medijima.

Vijest o većim cijenama energenata, mostarina i automobilskog osiguranja objavljena je nešto prije ponoći, piše Reuters.

Cijene struje za domaćinstva u 2022. porasle su za 50 posto, a za industriju za čak 125 posto, objavila je Regulatorna agencija za energetsko tržište, uz objašnjenje da su porasle cijene energije na svjetskom tržištu.

Cijena prirodnog plina skočila je 25 posto za domaćinstva i 50 posto za industriju,  objavio je nacionalni distributer BOTAS.

Kupovna moć turskih potrošača u padu je zbog inflacije koja je porasla za više od 21 posto i pada vrijednosti turske lire nakon niza rezanja kamata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...