ŽIVOT ZA FILM: Kako je Brigitte Macron izgledala u mladosti

Prva dama Francuske rođena je u Amiensu kao najmlađa od šestoro djece, a njena porodica se bavila proizvodnjom čokolada i kolača.

  • Show

  • 02. Jan. 2022  02. Jan. 2022

  • 0

Brigitte Macron je prva dama koja uvijek privlači najviše pažnje medija - što zbog 25 godina mlađeg supruga, predsjednika Francuske, što zbog svog elegantnog, besprijekornog stila i držanja. Kako je ova enigmatična žena izgledala u svojoj mladosti?

Prva dama Francuske rođena je u Amiensu kao najmlađa od šestoro djece, a njena porodica se bavila proizvodnjom čokolada i kolača, piše Nova.rs.

Nakon diplomiranja, kad je imala 21 godinu, upoznala je i zaljubila se u André-Louis Auzièrea.

André je radio u banci, dok je Brigitte radila kao profesorica francuskog i latinskog u lokalnoj srednjoj školi. Nakon što su se vjenčali, zajedno su podigli sina i dvije kćerke.

Upravo iz tog perioda nedavno su ponovo osvanule fotografije – kao odgovor na teoriju zavjere koja kruži Francuskom. Naime, desničarske struje pokrenule su glasine da je Brigitte zapravo rođena kao dječak, a da je osamdesetih godina prošlog vijeka promijenila pol. Prva dama je najavila tužbu zbog širenja tih glasina.

Miran porodični život Brigitte uzdrman je 1993. godine, kada je u školu u kojoj je radila došao Emmanuel Macron. Predavala mu je časove glume i primjetila njegov književni talenat.

Njihov odnos se razvijao, a Macron je čak dolazio na večeru kod Brigittinog muža i kćerki. Međutim, uskoro se pročulo za ljubavnu vezu nastavnice i učenika.

Brigittina najstarija kćerka je štrajkom glađu izrazila otpor svojoj majci. Niko u Brigittinoj porodici nije podržao šokantnu vezu. Čak su je i njeni najbliži prijatelji napuštali jedan po jedan. Muž je odbio pristati na razvod.

Ipak, iako je Macron otišao u Pariz i dalje su se voljeli, dok Brigitte nije smogla snage da mu se pridruži. Vjenčali su se 2007. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...