METEORLOG KRAJINOVIĆ O VREMENSKIM PRILIKAMA U NAŠOJ ZEMLJI: "Od srijede se predviđa ..."

(...) zahlađenje, a od četvrtka i snijeg u nižim predjelima.

  • Vijesti

  • 03. Jan. 2022  03. Jan. 2022

  • 0

Bakir Krajinović, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda govorio je o natprosječno toplom vremenu za početak januara.

"Mnogi građani su se obradovali vremenu nesvakidašnjem za početak godine i temperaturama do 20 stepeni, posebno na jugu naše zemlje. Međutim, ovakvo vrijeme nije rekordno, te smo ranije znali registrovati slične temperature. Tako je 1989. godine izmjereno preko 20 stepeni, a 2009. godine u Zenici je bilo čak 22,5 stepeni",  kazao je Krajinović.

U narednom periodu možemo očekivati vraćanje na zimske vremenske prilike.

"Još sutra možemo očekivati stabilnije vrijeme u BiH. Od srijede se predviđa zahlađenje, a od četvrtka i snijeg u nižim predjelima. Najprije će se pojaviti kiša i susnježica, a potom će se snježni pokrivač zadržavati. No, neće doći do značajnijih snježnih padavina. Očekuju se jutarnji minusi u vrijednostima uobičajenim za ovo doba godine", prognozirao je Krajinović za Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...