ŠTO BRŽE USPOSTAVITI LETOVE: 7,77 miliona KM za...

Predsjednik Vlade HNK Nevenko Herceg i gradonačelnik Mostara Mario Kordić potpisali su u srijedu u Mostaru Sporazum o načinu izvršenja obveza HNK-a prema Gradu Mostaru.

  • Ekonomija

  • 05. Jan. 2022  05. Jan. 2022

  • 3

Herceg je istakao kako je tim sporazumom predviđeno da se iznos od 7,77 miliona maraka prioritetno usmjeri Aerodromu u Mostaru.

"Nema razvoja Hercegovine bez Zračne luke", naglasio je Herceg, prenosi Fena.

Izrazio je uvjerenje kako će se ostvariti planovi i najave čelnika grada Mostara o ponovnom uspostavljanju letova - posebno niskotarifnih kompanija s kojima su već obavljeni određeni razgovori.

"Za 10 do 15 dana bit će uplaćen prvi milion. Tokom ove godine uplatit ćemo još milion, treći i četvrti dio u iznosu od po 2 miliona KM bit će uplaćeni do kraja 2023. odnosno 2024. godine, a ostatak od oko 1,8 miliona tokom 2025. godine", istakao je Herceg.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...