"SB" NA PRESSU; NAJAVLJENA VELIKA FEŠTA NA BH. PLANINI: Evo šta sve čeka posjetioce Sarajevo Winter Festa (FOTO)

Promocija Bjelašnice je veoma bitna kao predstavljanje istinske ljepote i ponosa Kantona Sarajevo, zaključio je Magoda.

  • Kultura

  • 06. Jan. 2022  06. Jan. 2022

  • 0

Turistička zajednica Kantona Sarajevo najavila je danas na pres-konferenciji na olimpijskoj planini Bjelašnici festival Sarajevo Winter Fest u okviru ovogodišnje zimske turističke sezone.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kenan Magoda je kazao da će to u narednih tri mjeseca biti ujedno promocija sarajevskog kantona i lokalnih zajednica kao što su općina Trnovo čiji je načelnik Ibro Berilo također govorio na pres-konferenciji.

Za januar je Magoda najavio jedan od sadržaja festivala na Bjelašnici, Live steage music fest, s nizom planiranih koncerata koji će već u subotu otvoriti muzička grupa Crvena jabuka.

Sarajevo Winter Fest neće biti samo manifestacija zabavnog karaktera već podrazumijeva i niz edukativnih sadržaja tokom januara i februara, boravak učesnika u prirodi i obilazak Bjelašnice, olimpijskog dragulja. 

Promocija Bjelašnice je veoma bitna kao predstavljanje istinske ljepote i ponosa Kantona Sarajevo, zaključio je Magoda.

Načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo rekao je kako su prostor Bjelašnice i Babinog dola veoma bitni za Sarajevski kanton, ali i za tu općinu koja, po njegovim riječima, želi da bude partner u razvojnim projektima.

Najavio je kako će 2022. biti godina istine o razvoju tog područja, te naglasio da je u ovogodišnjem općinskom budžetu planirano 10 miliona KM za investiranje u taj prostor, piše Fena.

Berilo tvrdi da u Trnovu nema “političkog načelnika” već načelnika građana koji djeluje u interesu razvoja općine.

Direktor Live Stage Music festivala Adnan Mundžić je najavio brojne muzičke grupe koji će u januaru biti dio Sarajevo Winter Festa na Bjelašnici. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...