ŠOKANTNE NAJAVE IZ WASHINGTONA: Od tri opcije – najizgledniji je rat kojim bi se ukinuli Dayton, kantoni, entiteti… (VIDEO)

Jedini način da se isključi rat jeste hitno slanje NATO snaga u BiH! Bolje spriječiti i odbiti napad, nego se braniti! Snage EUFOR-a nisu dovoljne da bi spriječile rat! Neće biti kao devedesetih; Bošnjaci su pripremljeni. 90-ih su bili janjad, vođeni su na klanja! To će biti rat za teritoriju! Dodik patetičan, ponaša se kao klaun, kazao je Bugajski u programu Face televizije.

  • Politika

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 13

"Sankcije su početak, simbol onog što se može desiti! Sankcije nisu dovoljne da Dodik promijeni ideju o otcjepljenju! Uslijedit će dodatne sankcije! Dodik hoće da razbije zemlju za koju smo se krvlju borili! Sankcije se neće uvesti ravnomjerno za sve političare! Ovo je pokušaj novog krvavog rata u BiH! Sankcije se moraju uvesti Dodikovoj porodici i Vladi RS-a!

Vučić se angažira da obnovi utjecaj na svim teritorijama gdje su Srbi većina! Vučić hoće novu konfederalnu strukturu! Pravi veliku Srbiju! Zaštitit će RS! Oslikat će ofanzivu protiv Srba! Ovdje se radi o raspadu države! Ne radi se o odbrani entiteta nego o ideji otcjepljenja! Dodik želi izvući RS iz zajednice u BiH! Žele napraviti nezavisnu državu! Čeka pravu priliku! Dodik i Vučić su korisni igrači Moskvi! Sankcije uvijek mogu biti proširene! Dodik misli da SAD neće ići dalje! Dodik je marioneta Vučića i Putina! Moskva koristi BiH da ugrozi sigurnost na Balkanu! Dodik je korisniji saveznik Putinu nego Vučić! Evropljani su bili slabi u odnosu prema Putinu! Balkan drže na distanci! Misle da ako nema rata ovo može trajati beskonačno! Dodik je patetičan! Dodik se ponaša kao klaun! Ima podršku Vučića i Putina da vrijeđa Bidena! Ako ovo izmakne kontroli, raste opasnost od direktnog uključenja Rusije! NATO snage treba što prije uključiti! Treba pokazati da ćemo zaštititi BiH! Mnogo je lakše odvratiti od napada nego braniti se! Vojne snage ne mogu same odbraniti BiH! Greška Dejtona su entiteti! NATO je zaustavio rat, ne Dejton! Rusija i Srbija žele podjelu BiH! Vršit će se pritisak na Dodika i Vučića! Pokušat će se uvjeriti da ne prizna odvajanje od BiH! SAD treba pokrenuti pitanje BiH i zatražiti da se Rusija ne miješa! Mnogo toga se može desiti u narednih nekoliko sedmica", kazao je između ostalog američki ekspert za Balkan Janusz Bugajski.

Pogledajte video.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...