NAJAVLJENO SASLUŠANJE U BRISELU: Sejdić, Finci i Zornić govorit će pred Evropskim parlamentom o diskriminaciji kojoj su izloženi u Bosni i Hercegovini

U pripremi sastanka, članovima Delegacije EP za BiH distribuiran je veliki broj tekstova.

  • Vijesti

  • 08. Jan. 2022  08. Jan. 2022

  • 3

Dervo Sejdić, Jakob Finci i Azra Zornić govorit će pred Evropskim parlamentom o diskriminaciji kojoj su izloženi u Bosni i Hercegovini, saznaje Politicki.ba. 

Kako je objavljeno,  ovo troje apelanata tužilo je BiH Evropskom sudu za ljudska prava (ECHR) u Strazburu i dobilo presude u svoju koristi. 

No, one nikako da se provedu. 

Sejdić, Finci i Zornić razgovarat će se članovima Delegacije Bosne i Hercegovine pri Evropskom parlamentu o svojim, ali i drugim slučajevima diskriminacije u izbornom procesu. 

Njihova saslušanja dolaze pred najavljeni dolazak emisara Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, Matthewa Palmera i Angeline Eichhorst na još jednu rundu pregovora o izbornim reformama. 

U pripremi sastanka, članovima Delegacije EP za BiH distribuiran je veliki broj tekstova. 

I Sejdić i Finci i Zornić iznijeli su cijeli niz primjedbi na aktivnosti međunarodnih posrednika u izbornoj reformi.

Delegacija EP za odnose s BiH, ali i Kosovom, broji 25 članova. 

Među njima je u Paolo Rangel, izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH, Romeo Franz iz Zelenih, Željana Zovko - HDZ, Tonino Picula - SDP...

Sjednica će se održati u Briselu i planirano je da traje 90 minuta. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...