OGLASIO SE BIVŠI PREDSJEDNIK RS-a I RATNI ZLOČINAC RADOVAN KARADŽIĆ: „Da nije nastala Republika Srpska granica Srbije na Drini bila bi neprijateljska, bar onoliko koliko su one druge dvije najneprijateljskije…“

"A onda bi naši `zapadni prijatelji` lakše izdiktirali rješenja koja bi Srbija imala da ispuni", naveo je Karadžić.

  • Vijesti

  • 09. Jan. 2022  

  • 7

Bivši predsjednik Republike Srpske i ratni zločinac Radovan Karadžić ocijenio je da su Srbi izbjegli uništenje koje im je bilo namijenjeno, te kazao da je RS jedna od najvažnijih novih činjenica, nastala kao odbrambeni grč, refleks cijelog naroda sa dalekosežnim značajem.

Da nije nastala Republika Srpska, kazao je on, "granica Srbije na Drini bila bi neprijateljska, bar onoliko koliko su one druge dvije najneprijateljskije".

"A onda bi naši `zapadni prijatelji` lakše izdiktirali rješenja koja bi Srbija imala da ispuni", naveo je Karadžić.

Prema njegovim riječima, da nije formirana Republika Srpska, u Srbiju bi se slilo novih dva miliona osiromašenih Srba iz BiH i onih koji su "dobježali" u BiH.

"Imali smo uvid u planove međunarodnih organizacija, koje su projektovale ogroman broj izbjegličkih naselja u užoj Srbiji", naveo je Karadžić u autorskom tekstu povodom 30 godina Republike Srpske za "Večernje novosti".

Govoreći o odbrani naroda, Karadžić je istakao da su "gospodari svijeta" obezvrijedili sve, pa postaje nepristojno željeti da opstaneš u takvom svijetu, ali da oni koji vode narod moraju ispuniti obavezu odbrane i opstanka.

On je dodao da bez svijesti u srpskom narodu da je "odbrana sa životom skopčana", kako kaže Njegoš u Gorskom vijencu, ne bi bilo ni Republike Srpske.

"Plitkoumne su insinuacije da je pojedinac ili grupa nagovorila milion i po Srba u BiH da ratuju bez potrebe, jer Srbe na to niko ne bi mogao da navede, pošto svaki misli `Dušan je il` Miloš`", naveo je Karadžić.

Ratni zločinac tvrdi da se izdaja naroda uvijek pokušava u ovom ili onom obliku pod maskom "učenosti", "modernosti", "emancipovanosti" ili rasprostranjenim stranim ideologijama, sredstvima kojima pribjegavaju prizemni i sebični duhovi.

Postavljajući pitanje kako to da su se srpski saveznici sa Zapada okrenuli protiv Srba, a u korist Hitlerovih rješenja, Karadžić je poručio da Srbima, ipak, bolji dio Zapada nije neprijatelj i da nezavisni duhovi, kao što je Harold Pinter, vide sve i nisu protiv Srba.

"Oni su, nažalost, manjina, rijetki kao i svi dragulji, ali su dragocjeni. I običan narod je bolji od svojih vlada, koje inertnu većinu manipulišu medijima, ali ni to ne mogu bez rasističkog `označavanja` cijelog našeg naroda", poručio je Karadžić.

On je tvrdi da, ipak, vjernost narodu i njegovim pravednim težnjama, nema cijenu i daje dobre rezultate, od kojih je jedan Republika Srpska.

„Isti oni koji bi sačuvali svaku biljku, ne mare za očuvanje cijelih naroda, koji su uništavani i svedeni na ništa primjenom nasilja i inženjeringa, te ocijenio da danas to sa centralizovanim i globalizovanim svijetom može biti i malignije, jer se ti zli poslovi povjeravaju "lokalnim izvođačima".

On je naveo da su u posljednja dva vijeka narodi pokoravani i marginalizovani uglavnom nakon "označavanja" cijelih naroda na rasistički način, "odobravajući" tako ubijanje bilo kog pripadnika.

"Šta će biti sa nama Srbima? Nama je taj proces počeo krajem 20. vijeka i još nije okončan. Iako smo protjerani i uništeni na mnogim našim prirodnim staništima, nismo uništeni. A možda ćemo dočekati `zajedničko rješenje` i dijeliti sudbinu i prijatelja i neprijatelja, jer smo izbjegli rješenje namijenjeno samo nama - uništenje", ocijenio je ratni zločinac Karadžić.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...