DAVOR DRAGIČEVIĆ KRENUO PREMA TRGU KRAJINE: U rukama nosi transparent i uzvikuje...

Danas se u Banjaluci i drugim gradovima bh. entiteta RS obilježava Dan RS 9. januar, usprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je proglašen neustavnim.

  • Društvo

  • 09. Jan. 2022  

  • 1

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, danas je izašao na ulice Banjaluke sa transparentom "Pravda za Davida". Uputio se ka Trgu Krajine, odakle će pretestovati tražeći da se razriješi ubistvo njegov sina.

 

Krećući se prema Trgu Krajine uzvikivao je “Pravda za Davida”.

“Vi ćete mi zabraniti da hodam kroz moj grad. Pravda za Davida će stajati na strani pravde za Davida, a oni svi drugi tamo koji su na strani ubice. A vi glasajte za njih”, poručio je Dragičević.

Podsjetimo, danas se u Banjoj Luci i drugim gradovima bh. entiteta RS obilježava Dan RS 9. januar, usprkos odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine kojima je proglašen neustavnim. Na taj datum 1992. godine u Sarajevu samozvana Skupština srpskog naroda u Bosni i Hercegovini donijela je “Deklaraciju o proglašenju Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine”. Ustavni sud Bosne i Hercegovine presudio je u novembru 2015. godine i u martu 2019. da je praznik ”neustavan i protivan međunarodnoj konvenciji o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije te protivan protokolu uz evropsku konvenciju za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...