RIGOROZNE MJERE: Zbog dva slučaja omikrona zatvoren i treći grad; građani ne smiju napustiti domove...

Anyang je stavljen u karantenu nakon otkrića dva slučaja varijante omikron tokom vikenda.

  • Svijet

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 1

Kina je građanima nametnula stroge propise nakon pojave omikrona. Kako bi zaustavila širenje nove varijante koronavirusa, zatvoren je i treći grad.

Ponovno izbijanje virusa, ovaj put varijante omikron, dovele su do stavljanja trećeg kineskog grada u lockdown. Ukupan broj stanovnika koji su trenutno u karanteni je oko 20 miliona.

Vlasti Anyanga, grada s oko 5,2 miliona stanovnika, zabranile su građanima izlazak na ulice. Zatvorena je većina trgovina, osim onih čiji je rad nužan, a zabranjen je i saobraćaj svim privatnim vozilima.

Lockdown je na snagu stupio u ponedjeljak navečer i ostat će na snazi do daljnjeg. Krajnji datum nije poznat. U međuvremenu se provode masovna testiranja građana.

Anyang je stavljen u karantenu nakon otkrića dva slučaja varijante omikron tokom vikenda. Ljekari sumnjaju da su slučajevi povezani uz epidemiju u gradu Tianjinu, udaljenom oko 400 kilometara, prenosi Dnevnik.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...