DIREKTOR WHO-a ZA EVROPU UPOZORAVA: "Omikron će u idućim sedmicama zaraziti..."

"Danas varijanta omikron predstavlja novi plimni val od zapada prema istoku koji se širi regijom", dodao je Kluge.

  • Društvo

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

Predviđa se da će varijanta omikron zaraziti više od polovice stanovništva Evrope u sljedećih šest do osam sedmica, rekao je  dr. Hans Kluge, regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu.

"Ušli smo u 2022, a zemlje Evrope i središnje Azije su i dalje pod intenzivnim pritiskom korone", rekao je Kluge na virtualnoj konferenciji za novinare.

"Danas varijanta omikron predstavlja novi plimni val od zapada prema istoku koji se širi regijom", dodao je Kluge.

"Ovim tempom Institut za zdravstveno mjerenje i evaluaciju predviđa da će više od 50% stanovništva u regiji biti zaraženo omikronom u sljedećih 6 do 8 sedmica", rekao je Kluge, prenosi Index.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...