NAJAVLJENA NADOGRADNJA: Zanimljiva opcija stiže na LinkedIn

Poznata usluga za poslovnjake u drugom će dijelu januara dobiti mogućnost audio panela, sastanaka i foruma.

  • HiTec

  • 11. Jan. 2022  11. Jan. 2022

  • 0

LinkedInova kopija Clubhousea uskoro ulazi u beta verziju. Microsoftova društvena mreža prošlog je marta najavila da pronalazi "nove načine za stvaranje jedinstvenog zvučnog iskustva povezanog uz vaš poslovni identitet", koje je potvrdio Jack Poses, LinkedInov voditelj odjela za video, tvorce sadržaja i događaje.

"Ovog mjeseca poduzimamo velik korak prema naprijed temeljen na uspjehu LinkedIn Livea. Pokrećemo potpuno novo iskustvo interaktivnih događaja koje članovima dozvoljava aktivno sudjelovanje u razgovoru", piše u objavi.

O ovoj funkciji prvo je pisao TechCrunch koji navodi da LinedInova platofrma za virtualno sastančenje uskoro dobija moderirane rasprave u stilu panela, okruglih stolova koje mogu moderirati domaćini, piše Verge.

Virtualna događanja bit će ugrađena u LinedInove alate, a video verzija bit će dostupna kasnije ovog proljeća. TechCrunch naglašava da za razliku od drugih kompanija koje nude slične funkcije, LinkedIn ne planira uključiti plaćene događaje tokom kojih bi organizatori naplaćivali pristup.

Dok je Clubhouse hrpu ljudi privukao tokom pandemije uvođenjem audio događanja s pozivnicama, u posljednjih nekoliko mjeseci zatrpala ga je lavina kopiranata koji njegove funkcije primjenjuju na svojim dobro utemeljenim društvenim platformama.

Twitter je tako počeo testirati svoje Spacese uvođenjem manjih panela, Spotify je predstavio svoju audio aplikaciju Greenroom, dok je Facebook predstavio Live Audio Rooms.

Konačno -  Discord je također napravio Clubhouse uvođenjem značajke Stage Channels.

(Tportal) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...