OGLASILE SE „ZELENE BERETKE“: „Proširenje članstva znači poziv na jedinstvo svih Bosanaca i Hercegovaca…“

Na službenoj stranici Udruženja Zelene beretke Bosnae objavljeno je novo saopćenje koje prenosimo u cijelosti.

  • Mini market

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 2

"Obraćamo se onima zlonamjernim komentatorima i raznim 'stručnjacima' samozvanih analitičarima, a posebno zlonamjernim medijima.

Mi smo znali prije objave za proširenje našeg članstva da će se brdo laži svaliti po nama i svjesno smo ušli da sve te laži primimo na svoja leđa.

Ovim se ne pravdamo nikome niti želimo nekoga demantirati ali želimo napisati par stvari da budete informirani:

Pristupanje novih članova nije priprema za novi rat ili nešto slično!

PROŠIRENJE ČLANSTVA ZNAČI POZIV NA JEDINSTVO SVIH BOSANACA I HERCEGOVACA.

Novi članovi će se morati pridržavati i raditi u skladu naše registracije i našeg Statuta udruženja i njegovih ciljeva, svako individualno može raditi što hoće bio on član ili ne ali, u ime Zelenih beretki neće moći.

Članarina se ne naplaćuje niti starim niti novim članovima, već 30 godina udruženje postoji i radi a članarina je isključivo na dobrovoljnoj bazi.

Ne prikupljamo nikakav novac iz inostranstva niti ćemo to raditi, ako bude takvih slučajeva to odmah unaprijed kažemo da u naše ime niko ne uzima niti će uzimati.

Ono najvažnije, mi kao udruženje ćemo biti prisutni u svakom dijelu BiH, u svakoj instituciji i velikom dijelu dijaspore, naš cilj je jedinstvo i borba koja je na nama, ona neće biti oružana nego kroz legitimni javni pritisak prema vlastima da se probude i stanu uz narod, što se tiče dijaspore mi od njih očekujemo lobiranje u očuvanju naše domovine i to kod svih onih ljudi koji mogu pomoći domovini našoj od ekonomije, sporta, politike itd.

Zapamtite, zlonamjerni ljudi, mi smo čistog obraza izašli iz srpskocrnogorske agresije bez ijedne mrlje, poslije agresije isto tako bez ijedne mrlje, a naši novi članovi moraju i morat će sačuvati taj obraz!

Na žalost veliki broj naših građana gleda i sluša srpske medije i pod uticajem je raznih takozvanih samozvanih analitičara koji su već krenuli u borbu protiv nas zato vam ovo i pišemo jer je njihova propaganda ušla u skoro sve medije u BiH.

Neprijatelju naše domovine je dovoljno da zna da ima neko ko može napraviti jedinstvo u patriota i da postoji neko ko može djelovati zajedno sa našim institucijama u svakoj kriznoj situaciji.

Pozdrav domovini", stoji na kraju objave.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...