DOKTORICA IZETBEGOVIĆ UPOZORAVA NA DRASTIČAN PORAST NOVOZARAŽENIH: U KCUS-u je 106 osoba u teškom stanju!

Prema njenim riječima, u toku noći u laboratoriju KCUS-a testirano je 707 uzoraka PCR, od čega je svaki drugi pozitivan. Tačnije, ukupno su 352 novozaražene osobe.

  • Društvo

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Broj novozaraženih osoba koronavirusom raste iz dana u dan. Jučer je oboren crni rekord jer je u BiH bilo preko 2.500 novozaraženih, a i broj preminulih se znatno povećao.

Ne ohrabruju ni najnovije informacije koje stižu iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, a za Hayat.ba saopćila ih je generalna direktorica, prof. dr. Sebija Izetbegović.

Prema njenim riječima, u toku noći u laboratoriju KCUS-a testirano je 707 uzoraka PCR, od čega je svaki drugi pozitivan. Tačnije, ukupno su 352 novozaražene osobe.

"U KCUS-u je hospitalizirano 106 bolesnika sa teškom slikom COVID-19, a četiri osobe su preminule. Na bolovanju je 286 uposlenika KCUS-a, od čega 61 zbog COVID-19", kazala nam je generalna direktorica KCUS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...