OGLASILO SE TUŽILAŠTVO O HAPŠENJIMA SIPA-e: Sumnjiče se za zloupotrebe prilikom javnih nabavki na KCUS-u

Kako se spominje, predmet akcije SIPA-e su javne nabavke na KCUS-u.

  • Vijesti

  • 07. Dec. 2022  

  • 3

Tužilaštvo Kantona Sarajevo potvrdilo je danas hapšenje četiri osobe u sklopu operativne akcije "Magnet" Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

"Po nalogu KTKS pripadnici SIPA-e su lišili slobode četiri osobe zbog krivičnog djela udruživanje radi činenja krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom položaja ili ovlaštenja. Osobe lišene slobode sumnjiče se za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u UKC-u tokom 2011. i 2012. godine. Nakon kriminalističke obrade u SIPA-i postupajućca tužiteljica odlučit će o daljnjim mjerama protiv osumnjičenih", navela je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Naime, osumnjičeni su bivši direktor KCUS-a Faris Gavrankapetanović, bivši premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić (SDP), bivši kantonalni ministar zdravstva Zlatko Vuković (SDP) i uposlenica KCUS-a Muvedeta Čedić Butmir.

Gavrankapetanović je bio na čelu KCUS-a skoro 12 godina, do 2012. godine. Musić (SDP) je obnašao funkciju kantonalnog premijera od 2011. do 2012. godine, a u istom periodu je Vuković bio na čelu Ministarstva zdravstva.

Policijski službenici SIPA-e danas su, u sklopu ove operativne akcije, na području Sarajeva započeli pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na više lokacija, saopćeno je iz te policijske agencije.

Kako se spominje, predmet akcije SIPA-e su javne nabavke na KCUS-u.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...