GUARDIAN KORIGOVAO FORTINU IZJAVU: "Čini se da su seljaci dobili kulturni rat"

Osim ove korekcije, Guardian je na kraju teksta dodao i pojašnjenje Fortinih riječi.

  • Vijesti

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 10

Sapunica nastala zbog nes(p)retne izjave premijera Kantona Sarajevo Edina Forte, koju je rekao u intervjuu za britanski Guardian, a u kojoj on kaže da su "rat u BiH dobili seljaci" danas je dobila novi zaokret.

Naime, kako je vidljivo iz korigovane verzije Fortinog intervjua objavljenog u Guardianu, pored riječi "rat", u ranijoj rečenici "čini se da su seljaci dobili rat", sada u zagradi stoji riječ "kulturni".

U novoj verziji intervjua tako sada stoji "Čini se da su seljaci dobili kulturni rat". Koliko je ovo bolja solucija, procijenite sami!

alt

Osim ove korekcije, Guardian je na kraju teksta dodao i pojašnjenje Fortinih riječi.

alt

"Ovaj članak je izmijenjen 14. januara 2022. Ranija verzija je citirala Fortu koji je rekao: 'Izgleda da su seljaci pobijedili u ratu'. Da pojasnimo: Forto je posebno govorio isključivo o kulturnim pitanjima, a ne o ratu 1992-1995.", stoji u pojašnjenju Guardiana, piše Klix.

Podsjećamo, Forto je sporni intervju dao za britanski The Guardian prije četiri dana, a glavna tema bila je ekonomski i turistički razvoj Kantona Sarajevo te planovi privlačenja investicija kako bi se turistički potencijal kantona maksimalno iskoristio.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...