GOOGLE OTKRIO: Dva trika uz pomoć kojih ćete lako raščistiti pretrpani Gmail

Prazan "Inbox" je dosta često san mnogih korisnika Gmaila, a ovim ćete ga metodama puno lakše postići.

  • HiTec

  • 14. Jan. 2022  14. Jan. 2022

  • 0

Google je na službenom Twitteru objavio jednostavne trikove pomoću kojih se može smanjiti broj poruka u Inboxu njihovog popularnog servisa za elektroničku poštu.

Prvi je relativno jednostavna pretraga u kojoj možete izlistati privitke koji zauzimaju puno prostora u vašem Gmalu.

Sve što treba napraviti je ući u pretragu i u filtrima odrediti veličinu privitaka, odnosno poruke čija veličina premašuje, primjerice, 5 MB.

Ovim ćete označiti sve razgovore čiji privitci premašuju 5 MB. Sve što trebate napraviti nakon toga je odlučiti želite li ih zadržati ili izbrisati.

Drugi trik koristi filtre pomoću kojih ćete označiti sve poruke u kojima postoji opcija odjave od newslettera. Sve što treba napraviti je kliknuti na ikonicu za postavke te otkriti sve poruke koje u sebi imaju ključnu riječ "unsubscribe".

Nakon toga možete odlučiti želite li ih poslati u koš za smeće ili ući u svaku od njih i odjaviti se od budućih promotivnih poruka.

 (Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...