DRAGAN ČOVIĆ RAZGOVARAO S ANDREJEM PLENKOVIĆEM: Pozvali na hitne izmjene važećeg Izbornog zakona

Čović je kazao da izmjene Izbornog zakona moraju osigurati "legitimnu zastupljenost konstitutivnih naroda u oba Doma naroda, kao i u Predsjedništvu BiH".

  • Vijesti

  • 15. Jan. 2022  15. Jan. 2022

  • 17

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović susreo se sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

Kako je objavio na svom Twitter nalogu, razgovaralo se o saradnji, bilateralnim odnosima i napretku Bosne i Hercegovine.

"Kada je riječ o BiH, pozvali smo na hitne izmjene važećeg Izbornog zakona. Ovaj nevjerovatno važan proces mora konačno vratiti otuđena prava Hrvata i eliminirati diskriminaciju", naveo je Čović.

Dodao je da izmjene Izbornog zakona moraju osigurati "legitimnu zastupljenost konstitutivnih naroda u oba Doma naroda, kao i u Predsjedništvu BiH".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...