RAT SVE IZVJESNIJI: Stižu helikopteri, tenkovi, haubice, čak i jedinice sa dalekog istoka... (VIDEO)

Broj raspoređenih trupa je nikad veći i prema nekim procjenama prelazi više od 170.000 vojnika.

  • Svijet

  • 15. Jan. 2022  15. Jan. 2022

  • 5

Na rusko-ukrajinskoj granici nikad napetije nije bilo.

U posljednjih 48 sati, sudeći po snimcima koji se pojavljuju na društvenim mrežama primijećen je veliki razmještaj novih jednica i tehnike ruske vojske.

U posljednjih 48 sati, kako javljaju upućeni na samoj grnaici razmješten je veliki broj tenkova, oklopnih vozila, samohodne artiljerije, ali i borbenih helikoptera, čak su sa Dalekog istoka prebačene jednice, koje skoro nikad nisu bile u evropskom dijelu ove evroazijske države.

Broj raspoređenih trupa je nikad veći i prema nekim procjenama prelazi više od 170.000 vojnika.

Neka nagađanja govore, da je ruska invazija Ukrajine, skoro neminovna.

Bijela kuća za sad se nije oglasila povodom novog gomilanja ruskih snaga na granici sa Ukrajinom.

Također, valja podsjetiti da je Rusija u periodu 2020. i 2021. nagomilala veliki broj snaga na sjeveroistoku, jugoistoku i jugu zbog straha od ofanzive ukrajinske armije za oslobođenje Donbasa.

Novi snimci sa željezničke stanice u Kmerovu koji su osvanuli na društvenim mrežama prikazuje veliki broj ruskih vojnika sa prtljagom. Pretpostavlja se da su u pitanju rezervisti, koje civilni automobili dovoze. Pretpostavlja se da su oni upućeni na granicu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...