MILANOVIĆ I ČOVIĆ SE SASTALI U ZAGREBU: "Reformom izbornog zakona ostvarila bi se..."

"Daytonski sporazum omogućio je suverenost BiH koja se temelji na legitimnom predstavljanju svih konstitutivnih naroda", ocijenili su Milanović i Čović.

  • Mini market

  • 15. Jan. 2022  15. Jan. 2022

  • 8

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik HDZ BiH Dragan Čović razgovarali su u subotu u Zagrebu o višemjesečnoj političkoj krizi u BiH, izvijestila je novinska agencija HINA.

Razgovarali su i o nužnosti okončavanja otvorenog pitanja reforme izbornog zakonodavstva, priopćio je predsjednikov ured.

Reformom izbornog zakona ostvarila bi se nužno potrebna unutarnja međunacionalna konsolidacija.

Daytonski sporazum omogućio je suverenost BiH koja se temelji na legitimnom predstavljanju svih konstitutivnih naroda.

Milanović i Čović su zaključili kako ustavna jednakopravnost i legitimna zastupljenost u domovima naroda i kolektivnom predsjedništvu moraju biti implementirane kroz izborni zakon, stoji u priopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...