POVRATNIK U REPUBLIKU SRPSKU KOJEM SU KAMIONOM UNIŠTILI ZASADE: "Njiva je okružena kućama i čudi me kako niko..."

Kaže da mu je pričinjena šteta u visini od 1.200 maraka, jer je u posljednjih deset godina s ove parcele imao dvije tone pšenice.

  • Hronika

  • 16. Jan. 2022  16. Jan. 2022

  • 6

Nepoznata osoba je nedavno tokom noći manjim kamionom ili nekim terenskim vozilom ušla u njivu Hajrudina Hasanovića (40) iz Rakovca kod Bratunca.

Vozilo je, sudeći prema tragovima guma, kružilo po njivi zasijanoj pšenicom. Na cijeloj njivi od dva dunuma napravljene su velike brazde, a stabla pšenice od 10 centimetara su uništena.

Hasanović je slučaj prijavio Policijskoj stanici Bratunac, čiji su službenici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj.

Kaže da mu je pričinjena šteta u visini od 1.200 maraka, jer je u posljednjih deset godina s ove parcele imao dvije tone pšenice.

"Odmah po prijavi policijski službenici su izašli na lice mjesta i konstatirali da je nepoznata osoba na usjevu pšenice vozilom kružila po njivi i napravila više kružnih brazda, nanijevši veću materijalnu štetu na usjevu", potvrdio nam je Radenko Borić, komandir Policijske stanice Bratunac, dodajući da je u toku identifikacija počinioca ovog krivičnog djela.

Hasanović kaže da ovo nije prvi put da se na toj parceli nanosi šteta na usjevu kukuruza i pšenice. 

Ranije su, kaže, nekoliko puta vozila s kolovoza slijetala u njivu, ali su pošteni vozači dolazili kući i nudili da izmire štetu jer nije bilo namjere da se uništi njiva i tako njemu nanese materijalna šteta.

"No posljednji slučaj ulaska vozila u njivu je namjerno nanošenje materijalne štete. Njiva je s dvije strane okružena kućama te me čudi da niko nije čuo buku vozila koje je kružilo po njoj", kazao je Hasanović, prenosi Avaz.

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...