U PUNJENE PAPRIKE DODAJTE JEDAN TAJNI SASTOJAK: Pazite samo, šokirat ćete se ukusom

Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuhate pored jednostavne musake i graha ovo obavezno morate naučiti da spremate.

  • Gastro

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 0

Rusi punjene paprike prave slično kao i mi, samo što oni u mljeveno meso, dok se dinsta, dodaju paradajz sok.

Također, zapršku prave klasično sa puterom i brašnom, ali dolivaju vodu u kojoj su se kuhale punjene paprike. Mi dodajemo i začinsku papriku kada su ovakva jela u pitanju.

Pravi domaćinski ručak je brzo gotov, a ako ste tek počeli da kuhate pored jednostavne musake i graha ovo obavezno morate naučiti da spremate.

Sastojci:

6 paprika

500 g mljevenog mesa

150 g riže

2 mrkve

50 ml paradajz soka

Za zapršku:

2 kašike brašna

30 g maslaca

Priprema:

Luk i mrkvu sitno isjeckajte, pa dinstajte. Zatim dodajte mljeveno meso i nastavite da pržite. Pred kraj dodajte i rižu. Začinite po želji i sipajte paradajz sok. Ostavite još 2 minuta, pa sklonite sa vatre.

Paprike očistite i napunite nadjevom, pa poredajte u šerpu. Na punjene paprike stavite tanjir i preko njega sipajte 1,5 l vode i 1 kašičicu soli. Kuhajte 30 minuta na laganoj vatri.

Otopite puter i dodajte brašno. Propržite minut i sipajte vodu od punjenih paprika. Začinite i prelijte opet paprike, ali sada sklonite tanjir.

Kuhajte još 5 minuta, piše Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...