U NJEMAČKOJ SE POJAVIO NOVI SAOBRAĆAJNI ZNAK: Znate li šta znači?

Ovaj znak se još od aprila 2021. godine može vidjeti i u Mainzu.

  • Zabava

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 1

Vozači u Njemačkoj će se morati priviknuti na još jedan saobraćajni znak. Naime, njemački SWR piše da je u Stuttgartu osvanuo novi saobraćajni znak koji se odnosi na sigurnost biciklista i motociklista u saobraćaju.

Znak označava zabranu pretjecanja biciklista i motociklista.

Zasad se može vidjeti na križanju ulica Böblinger Straße i Kaltentaler. To mjesto je poznato mnogim učesnicima u saobraćaju tog grada jer zahtijeva poseban oprez. Naime, biciklističke i automobilske staze na ovoj su dionici odvojene isprekidanom linijom.

To ne omogućuje uvijek slobodan prolaz automobila jer je nemoguće ostvariti minimalno jedan i pol metar bočnog razmaka pri pretjecanju, koliko je propisao zakonom. Kazna za nepridržavanje propisa je 70 eura.

"Budući da vozači krivo procjenjuju situaciju, zabrana pretjecanja bicikala i motocikala sada se ilustrira novim saobraćajnim znakom", poručile su gradske vlasti za SWR, piše Oslobođenje.

Inače, ovaj znak se još od aprila 2021. godine može vidjeti i u Mainzu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...