PREDSJEDNIK TURSKE DOPUTOVAO U ZVANIČNU POSJETU ALBANIJI: Pogledajte ko je Erdogana dočekao na Međunarodnom aerodromu “Majka Tereza” (FOTO)

Erdogan i Rama su se uputili prema Laču, gdje će prisustvovati predaji ključeva domova porodicama koje su u zemljotresu 2019. godine ostale bez krova nad glavom.

  • Regija

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 5

Predsjednik Republike Türkiye Recep Tayyip Erdogan u okviru zvanične posjete Albaniji, doputovao je u Tiranu.

Erdogana je na Međunarodnom aerodromu “Majka Tereza” dočekao premijer Albanije Edi Rama, koji je turskog predsjednika i pozvao u posjetu, javlja Anadolu Agency (AA).

Održan je svečani dio ceremonije na kojem su intonirane himne dviju zemalja.

alt

(Foto: Anadolu Agency)

Erdogan i Rama potom su se uputili prema Laču, gdje će prisustvovati predaji ključeva domova porodicama koje su u zemljotresu 2019. godine ostale bez krova nad glavom. Stambeni objekti su izgrađeni uz podršku Republike Türkiye. Delegaciju turskog predsjednika čine ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, unutrašnjih poslova Suleyman Soylu, urbanizma i klimatskih promjena Murat Kurum, omladine i sporta Mehmet Muharrem Kasapoglu, odbrane Hulusi Akar, kulture i turizma Mehmet Nuri Ersoy, šef Ureda za komunikacije Fahrettin Altun, šef Ureda za odbrambenu industriju Ismail Demir i glasnogovornik turskog predsjednika Ibrahim Kalin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...