NAKON AUDIJENCIJE U VATIKANU; PAPA FRANJO: "Komšić je dobra osoba"

Komšić i Papa Franjo su se u srdačnom razgovoru dotakli i problema sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina

  • Vijesti

  • 17. Jan. 2022  17. Jan. 2022

  • 15

On je dobra osoba.” Ovako je papa Franjo definirao predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, javlja SIR, na kraju jutrošnje upriličene audijencije njemu i njegovoj pratnji, čiji je privatni razgovor trajao 35 minuta.

Podsjetimo, kako smo ranije objavili predsjedavajući Komšić i Sveti otac su imali privatni razgovor u Papinskoj apostolskoj palači, na kojem je Komšić upoznao Papu Franju sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

Komšić i Papa Franjo su se u srdačnom razgovoru dotakli i problema sa kojima se susreće Bosna i Hercegovina, prevashodno sa odlaskom ljudi iz cijele regije, kao i izazovima modernog vremena. Posebno su u privatnom razgovoru govorili o važnosti očuvanja univerzalnih vrijednosti.

("SB")

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 15

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...