GORI NA BLISKOM ISTOKU: Odmazda koalicije predvođene Saudijskom Arabijom, najmanje 14 mrtvih u napadu na glavni grad...

Koalicija je, također, saopćila kako je presrela osam dronova lansiranih jučer ka Saudijskoj Arabiji.

  • Svijet

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 1

U zračnom napadu koalicijskih snaga predvođenih Saudijskom Arabijom na jemensku prijestolnicu Sanu poginulo je 14 ljudi, prema preliminarnim procjenama, dok se, kako tvrde stanovnici tog grada, nastavlja kopanje po ruševinama, prenosi agencija Tanjug pozivajući se na Reuters.

Alijansa predvođena Saudijskom Arabijom izvela je napade na Sanu koja je pod kontrolom Husa, nakon jučerašnjeg napada tog pobunjeničkog pokreta na Ujedinjene Arapske Emirate, odnosno grad Abu Dhabi.

Koalicija je, također, saopćila kako je presrela osam dronova lansiranih jučer ka Saudijskoj Arabiji.

Ubijen bivši vojni zvaničnik

U jednom od zračnih udara na Sanu je pogođena kuća jednog bivšeg vojnog zvaničnika, koji je tom prilikom ubijen, kao i njegova supruga, njegov 25-godišnji sin i drugi članovi njegove porodice i neke neidentificirane osobe, naveli su za Reuters ljekarski izvori i stanovnici.

Jemenski pobunjenički pokret Husi, povezan sa Iranom, je saopćio kako je u napadu koalicije na stambeni kvart u Sani najprije bilo 12 mrtvih, uključujući žene i djecu, 11 ranjenih i da je uništeno pet kuća, izvjestila je glavna lokalna televizijska kuća Al Masira TV.

Jemenske snage koje podržavaju Ujedinjeni Arapski Emirati pridružile su se koalicijskim trupama koje se bore protiv pokreta Husa u području oko grada Mariba, koji se nalazi u samom središtu Jemena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...