BRATIĆ KOMENTIRAO VUČIĆEVU MOLBU: "Potpali vatru u BiH, a onda..."

(...) glumi vatrogasca.

  • Politika

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 1

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Nedeljko Čubrilović potvrdio je da još uvijek nije stigao zahtjev za posebnu sjednicu u vezi sa molbom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da politički predstavnici iz ovog entiteta vrate se u institucije BiH i deblokiraju njihov rad.

Nakon što stigne zahtjev bit će održan kolegij i određen tačan termin održavanja sjednice, koja će najvjerovatnije biti zakazana u februaru.

Zastupnik koalicije Zajedno za BiH u NSRS Senad Bratić kaže kako sve što se u posljednje vrijeme događa u ovom zakonodavnom organu izlazi iz okvira njegove nadležnosti, te da se već dugo vremena uopće ne bave problemima građana.

"Što se tiče eventualnog povrataka u institucije BiH gdje sada ne rade, a i ako rade sve opstruiraju, oni tamo primaju dobre plaće sa državnog nivoa, a onda to spočitavaju drugim političkim predstavnicima. U toj ideologiji, kada je u pitanju država BiH nema razlike između vlasti i opozicije u RS-u. Kada je riječ o molbi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, to je samo pokazatelj kako je on itekako involviran u sva unutrašnja pitanja naše države. I Beograd i Zagreb to podjednako rade. Vučić vatru potpali jer ima utjecaj i na vlast i na opoziciju u RS-u, a onda se pojavljuje kao vatrogasac", kaže Bratić za Faktor i dodaje: "Nama ovdje ne trebaju mentori, jer mi odlično znamo da su mentori u bliskoj prošlosti bili pokretači genocida, zločina, etničkog čišćenja, razaranja. Volio bih da prestanu se miješati, jer mi svi koji živimo u BiH najbolje znamo šta nama treba. Iskreno želim da vjerujem da će se prestati baviti s nama, sa sva tri naroda i ostalim, jer jedino tako, mi sami možemo iznijeti teret svih naših problema."

Prije četiri dana u Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

Vučić je zamolio Dodika i sve političke snage u Republici Srpskoj da učestvuju u radu institucija u BiH i na najbolji način štite interese srpskog naroda i Republike Srpske. Istakao je i da je svaka odluka na rukovodstvu Republike Srpske, ali da i Dodika i sve političke predstavnike u RS-u moli da razmotre njegov prijedlog.

"Jasno je da neki politički činioci koji suštinski ugrožavaju stabilnost cijelog regiona, neistinama i insinuacijama, krivicu pokušavaju da prebace na srpski narod i RS. Moja molba predsjedniku Dodiku i svim političkim faktorima u Republici Srpskoj nije zahtjev da se sa bilo čim saglase, ili za bilo šta glasaju, naprotiv, moja molba je da sto gdje treba da sjede predstavnici Republike Srpske ne bude prazan i da se na najbolji mogući način bore za interese entiteta i srpskog naroda", pojasnio je Vučić.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...