U AMBASADI SAD-a u SARAJEVU NE MOGU DA VJERUJU ŠTA JE DODIK JUČER IZJAVIO: "Navodi o Escobaru su očigledno apsurdni"

Član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda iznio je direktnu optužbu na račun Gabrijela Escobara.

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 8

Ni prije, a pogotovo nakon proširenih sankcija koje su SAD uvele predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku, on ne bira riječi kada govori o zvaničnicima SAD ili visokom predstavniku Christianu Schmidtu.

Dodik se već nekoliko puta obrušio na Gabriela Escobara, zamjenika pomoćnika državnog sekretara, a u posljednjih nekoliko dana čak je dva puta spominjao Amerikance u kontekstu svoje likvidacije.

Prvi put je to bilo na dan kada je OFAC objavio nove sankcije zbog korupcije Dodiku, a drugi put jučer na press-konferenciji u Banjoj Luci.

“Od Amerikanaca očekujem još da me ubiju, da me smaknu. Pa želim javnosti da kažem ako se to desi da su to uradili Amerikanci uz asistenciju Britanaca”, rekao je Dodik 5. januara.

A jučer je iznio direktnu optužbu na račun Escobara.

"Poznajem onog Escobara i mislim da čovjek ima potencijal da naredi i da se neko likvidira", kazao je Dodik. 

“Navodi koje je član Predsjedništva BiH Dodik iznio jučer u vezi zamjenika pomoćnika državnog sekretara Escobara su očigledno apsurdni”, naveli su iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a.

Dodik je tako za Schmidta naveo da je luzer, stranac, nelegitiman, mešetar, da ne postoji, lažno se predstavlja..., prenosi NAP.

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...