STIGLO NAREĐENJE VLADE KANTONA SARAJEVO: Svi medinicari koji dolaze u kontakt s pacijentima moraju biti vakcinisani

“Nalaže se obavezna vakcinacija protiv Covid-19 u svim zdravstvrenim ustanovama KS zdravstvenog kadra koji dolazi u kontakt sa pacijentima, a za provođenje ove naredbe odgovoran je menadžment ustanove i Krizni štab ustanove”, navodi se u odluci koja je proslijeđena zdravstvenim ustanovama u KS.

  • Vijesti

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 2

Vlada KS na prijedlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS je donijela naredbu kojom se nalaže obavezna vakcinacija protiv COVID-19 "kadra koji dolazi u kontakt sa pacijentima" u svim zdravstvenim ustanovama KS.

“Nalaže se obavezna vakcinacija protiv Covid-19 u svim zdravstvrenim ustanovama KS zdravstvenog kadra koji dolazi u kontakt sa pacijentima, a za provođenje ove naredbe odgovoran je menadžment ustanove i Krizni štab ustanove”,  navodi se u odluci koja je proslijeđena zdravstvenim ustanovama u KS.

Kako se još navodi, do prvog februara je potrebno dostaviti spiskove nevakcinisanih uposlenika Kriznom štabu KCUS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...