SPEKTAKULARNA AKVIZICIJA: Microsoft objavio plan kupovine Activision Blizzarda za NEVJEROVATNIH...

Microsoft kaže da će ovaj potez firmu učiniti trećom po veličini kompanijom za igre, nakon Tencenta i Sonyja.

  • Ekonomija

  • 18. Jan. 2022  18. Jan. 2022

  • 0

Microsoft je objavio plan za kupovinu Activision Blizzarda, firme za video igre koja stoji iza hitova kao što su “Warcraft”, “Overwatch” i “Call of Duty”, u gotovinskoj transakciji u vrijednosti od 68,7 milijardi dolara.

Microsoft kaže da će ovaj potez firmu učiniti trećom po veličini kompanijom za igre, nakon Tencenta i Sonyja.

Bobby Kotick, kontroverzni izvršni direktor Activision Blizzarda, nastavit će obavljati svoju ulogu, navodi se u saopštenju za javnost s detaljima o najavljenoj akviziciji.

Ugovor čeka regulatornu reviziju i odobrenje dioničara Activision Blizzarda, a dogovor bi trebao biti zatvoren 2023. godine.

Dionice Activision Blizzarda porasle su za više od 30 posto prije otvaranja tržišta u utorak ujutro, Dionice Microsofta pale su za oko 1,5 posto.

Akvizicija bi povećala portfelj Game Pass proizvođača Xboxa uz dodatak Activision Blizzard igara i gotovo 400 miliona aktivnih igrača koji dolaze s njima.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...