DA LI SU AMERIČKE SANKCIJE RAZLOG: Prointer više nije vlasnik ATV-a

„Infinity media“ ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom.

  • Ekonomija

  • 19. Jan. 2022  19. Jan. 2022

  • 0

Kompanija „Prointer ITSS“ prošle godine je u potpunosti preuzela vlasništvo nad banjalučkom Alternativnom televizijom.

„Prointer“ je prvo kupio udio u ATV-u od „Integra inženjeringa“ i „Grand trade“, a zatim postao vlasnik i firme „K-2“ audio usluge, koja također ima udio u banjalučkoj televiziji, piše Capital.ba.

Međutim, ova godina donosi nove promjene u vlasničkoj strukturi. „Prointer“ je odlučio da u firmu „Infinity media“ prebaci ATV, kao i firmu „K-2“.

„Infinity media“ je sada vlasnik 80 posto kapitala ATV-a, dok „K-2“ ima 20 posto.

altIzvor : Capital

„Infinity media“ ujedno je i jedan od vlasnika novoosnovane televizije Una koja je nedavno počela sa radom.

„Infinity media“ je kćerka firma grupacije „Infinity International Group“ u čijem je sastavu i javnosti po tenderima poznati „Prointer ITSS“, a koja se veže za porodicu člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik je ranije potvrdio da je njegov sin Igor povezan sa „Prointerom“.

„Nije vlasnik ni ovlašteno lice, ali jeste saradnik te firme, bavi se novim tehnologijama, sarađuje sa inostranim firmama i ima od toga prihode“, rekao je 2019. godine Dodik u NSRS-u.

U međuvremenu je, od tada do sada, osnovana „Infinity“ grupacija za koju se kao zvaničan vlasnik vodi Đorđe Đurić, a čiji je direktor Bojan Vujić koji je ranije rukovodio „Prointerom“. U toj grupaciji za sada je oko 16 firmi.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države su prije 15-ak dana uvele sankcije Alternativnoj televiziji zbog povezanosti sa Miloradom Dodikom, koji je također na listi onih kojima su SAD uvele sankcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...