GRLIĆ RADMAN KAO PREMIJERKA SRBIJE: Izmislio novu riječ... (VIDEO)

"Entuzijaistično. Nova riječ u vokabularu ministra Gordana Grlića Radmana, čovjeka kome je dobro u Hrvatskoj. Nakon stranih jezika, ministar obogaćuje i hrvatski. Trebamo biti ‘entuzijaistični’ zbog toga”, napisala je SDP-ovka.

  • Šareni svijet

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 2

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman jučer je sabor i javnost počastio novom riječju u svom vokabularu: entuzijaistično. Entuzijaistično.

Mirela Ahmetović na svom je Twitteru objavila kratki video ministrovog izlaganja.

"Moj posao ovdje je uopće ne vidjeti taj podsmijeh nego gledati afirmativno, optimistično i entuzijaistično, kada imamo u vidu činjenicu da u međunarodnom, svjetskom poretku, Hrvatska zaslužuje reputaciju jedne od najljepših zemalja svijeta, kada govorimo o turizmu i njezinoj ljepoti", rekao je Grlić Radman.

"Entuzijaistično. Nova riječ u vokabularu ministra Gordana Grlića Radmana, čovjeka kome je dobro u Hrvatskoj. Nakon stranih jezika, ministar obogaćuje i hrvatski. Trebamo biti ‘entuzijaistični’ zbog toga”, napisala je SDP-ovka, navodi Index.hr.

Inače, radi se o dijelu ministrova odgovora na pitanje o vladinoj mjeri za privlačenje povratnika u Hrvatsku.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...