ŠPIRIĆ O RJEŠENJU ZA POVRATAK U INSTITUCIJE BiH: "Dovoljno je da se..."

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić (SNSD) kaže da su izjave koje stižu iz "političkog Sarajeva" da unutrašnje probleme treba rješavati u domaćim institucijama dobra prilika da se u BiH vratimo normalizaciji stanja.

  • Politika

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 11

"Dovoljno je da se stavi moratorijum na Inzkov zakon koji nije plod ni unutrašnjeg dogovora ni institucionalnog rada na nivou BiH. Ako ćemo se držati Ustava, zakona i korektnih međustranačkih i međuljudskih odnosa onda su problemi riješeni - u institucijama BiH mi ćemo donositi odluke i zakone, a ne stranci", izjavio je Nikola Špirić za "Srnu".

On je naglasio da su upravo izmjene i dopune Кrivičnog zakona, koje je nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Inzko, odlična prilika da se "vratimo institucijama i da ga, kao nametnut zakon, stavimo van snage i donesemo zakon koji je plod našeg dogovora i parlamentarnog rada".

"Pozdravljam dobronamjerne poruke iz međunarodne zajednice i poziv na dogovor, ali to je maksimum koji možemo dobiti sa te strane jer dogovor o unutrašnjim pitanjima BiH je na nama, a njihova podrška je dobrodošla", rekao je Špirić. 

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...