MATEJEV OTAC NE GUBI NADU: "Ako je živ, imam poruku za njega..."

Matej Periš je nestao prije tačno tri nedjelje kada je izašao iz kluba "Gotik" i kada mu se svaki trag gubi, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor.

  • Hronika

  • 20. Jan. 2022  20. Jan. 2022

  • 1

U najnovijoj ispovijesti, otac nestalog Mateja, Nenad Periš, otkrio je čemu se nada i apelovao na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se obrate policiji, piše Kurir.

Matej Periš je nestao prije tačno tri nedjelje kada je izašao iz kluba "Gotik" i kada mu se svaki trag gubi, u noći između 30. i 31. decembra prošle godine, a njegovog oca i dalje muče brojna pitanja na koja nije našao odgovor.

"Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam da li ću se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu. Tri nedjelje je prošlo, a ja nemam najvažniju informaciju: 'Gdje je Matej?', to me jedino interesuje. Svjestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ukoliko je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti", istakao je Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona posljednji put uhvaćen kod Ratnog ostrva.

"Policija mi je rekla da mobilni telefon može davati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog ostrva i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uslovima Savom plivala četiri sata i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman", pojašnjava Periš.

Prema riječima nesretnog oca, sa sinom se čuo posljednji put 30. decembra prošle godine oko 18 časova kada mu je rekao da ulazi u Srbiju i da su dobro.

"Dan nakon nestanka otkucao sam mu poruku: 'Matej, javi mi se gdje si'. Ta poruka nikada mu nije isporučena i često uzmem telefon na kom piše da je posljednji put aktivan bio 30.12. u 23 sata", objašnjava Periš.

Zbog svega što se izdešavalo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih drugova, ali i djevojku Maju koju je mladi Splićanin pokušao da dobije 30. decembra u 22.29 sati.

"Znam Maju, ona je sestra Matejevog druga i kćerka moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena... Ona ne zna šta je Matej od nje htio i rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da je mogla negdje da ih uputi", kaže Periš.

Nenad Periš i dalje apeluje na sve ljude koji imaju neku informaciju da jave policiji, a ne da to stavljaju na društvene mreže. U isti mah zahvalio bi se Ministarstvu unutrašnjih poslova na izuzetnom angažovanju i poručuje da ga jedino "istina zanima i ništa više".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...