NENAD PERIŠ NE ODUSTAJE, SIGURAN JE DA MU JE SIN ŽIV: Jedan poziv će potpuno promijeniti smjer istrage

Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine, kada je istrčao iz kluba Gotik u Beton hali, te je preko Karađorđeve i Travničke ulice došao do Savskog šetališta, gdje su ga kamere iz restorana snimile kako se približava rijeci Savi. Njegov otac Nenad Periš i dalje je u Beogradu u iščekivanju bilo kakvih vijesti od policije koja ne prekida potragu za njim.

  • Hronika

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 0

Nenad Periš, otac nestalog Splićanina Mateja za kojim se u Beogradu traga već mjesec dana, potvrdio je da su ga zvali iz hrvatske policije te je otkrio da bi tokom dana policija trebala doći u Beograd.

Potraga za Matejem se nastavlja, a od nestanka je prošlo nešto više od mjesec dana i dalje se ne zna što se dogodilo nesretnom Mateju. “Jedino što me zanima je istina o nestanku mog sina. Nisam bio obaviješten kada ću prisustvovati sastanku”, rekao je Nenad Periš za 24sata.

Matej Periš nestao je noć uoči Nove godine, kada je istrčao iz kluba Gotik u Beton hali, te je preko Karađorđeve i Travničke ulice došao do Savskog šetališta, gdje su ga kamere iz restorana snimile kako se približava rijeci Savi. Njegov otac Nenad Periš i dalje je u Beogradu u iščekivanju bilo kakvih vijesti od policije koja ne prekida potragu za njim.

Kako je Nenad nekoliko puta naglašavao u razgovoru s medijima istraga se nije mnogo pomaknula prethodnih dana, a njemu dvije stvari nisu jasne – kamo je htio otići Matej i zašto se vratio prema Savi. Nenad kaže da, iako je prošlo mjesec dana, misli da je Matej živ i da je siguran da bi ga sin, kada bi imao mogućnost, njega ili nekog drugog nazvao i javio se.

Dolazak hrvatske policije u Beograd drugi je otkad je krenula potraga. Nakon prvog povratka u Zagreb policija je održala konferenciju za medije na kojoj je kazala da se isključuje nasilje, da se na Matejeve prijatelje ne sumnja te da ne postoji policajac koji će reći da je on sigurno ušao u vodu, iako postoje stvari koje ukazuju na to. Tada su najavili i ponovno ispitivanje Matejevih prijatelja što se kasnije i dogodilo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...